IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Камерън: Великобритания иска пълно право на глас в ЕС

Британският премиер не крие опасенията си, че група страни от ЕС, която не включва Великобритания, може наложи нови правила засягащи единния европейски пазар

19:34 | 06.01.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Британският премиер Дейвид Камерън. </em><em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: Ройтерс

Великобритания няма да позволи преговори за единния европейски пазар, освен ако в тях не участват всичките 27 страни членки на Европейския съюз (ЕС), заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

„Защо сме в организацията (ЕС)? Участваме защото сме търговска нация и искаме достъп до единния пазар, както и пълно право на глас относно правилата в ЕС“, посочва Камерън в интервю за BBC Radio 4.

„Това, което не може да приемем, е единният пазар да бъде обсъждан извън ЕС. Ето защо ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че това няма да се случи“, допълва той.

Камерън не крие опасенията си, че група страни от ЕС, която не включва Великобритания, в опита си да намери изход от дълговата криза може наложи нови правила, засягащи единния европейски пазар.

През декември, когато Камерън отказа да подпише новия европейски договор, целящ да успокои пазарите и да положи основата за цялостно решение на дълговата криза, Великобритания остана изолирана.

В интервюто британският премиер приветства масивното орязване на бонусите за банкерите - практика предизвикала гнева на обществеността в момент, когато Лондон полага усилия за понижаване на бюджетните разходи.

„Наблюдаваме масивно съкращаване на размерите на бонусите спрямо нивата отпреди кризата. Искам това да продължи“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 1
orf
преди 12 години
Tрейдър, по отношение на това, което казваш, може и да си прав. Не съм специалист. Но по отношение на Камарън, от психологическа гледна точка той си е един клоун. Т.е. напълно посредствен човек с дар единствено да прапраща чужди мисли, дошли от другаде. Т.е. от САЩ и техните проекции във UK. Иначе като обикновен чиновник К. щеше да е великолепен!Жалко за тази държава, с този прекрасен език - да се обезличат до такава степен. До степента на Камарън.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
supertrader
преди 12 години
Толеранса го получават и са си добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
supertrader
преди 12 години
Всичко е постановка , всъщност оправян англичаните да не навлязат в кризата като другите , а с чадър да не ги намокри дъжда. Факт е цените на имотите им се държат , безработицата е ниска...обират парите на богатите от цял Свят , понеже е модерно да притежаваш имот в Лондон за 70 милиона паунда апартамент , богати индийци , руснаци все хора от не чак толкова благоденстващи народи си изсипват парите там. В Европа ще си затормозят борсите с този данък на финансовите транзакции и те ще отидат на острова , още пари за тях.Всичко е по план - ЕЦБ раздава евра на банките , те купуват с тях кухи книги..кухи книги за кухи пари , еврото отива в трапа и балъците които държат евра понеже тази валута им е станала любовница - духат супата. Интересно форекс пазара в Европа ще го спрат ли , като разширят спредовете с един хубав данък , да ни сложат в капан..лондонските брокери веднага ще поискат сметки минимум 50 000 паунда..Ще си пратиме дребните парички при клоуна..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
ihrivanov
преди 12 години
Те са американски сателит ,.......какво очакват , толеранс затова че ни докараха до тук ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
stone kold
преди 12 години
да се оправя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
orf
преди 12 години
Този като го видя и все ме напушва смях. След Тачър американците назначават само клоуни за премиери на англичаните. А последните само гласуват за тях.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 2
bertram
преди 12 години
Много му здраве на този. Да си печата там паундите и да си надува имотния балон дето му крепи банковия сектор и БВП-то.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още