IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария не успя да набере планираните средства на аукцион за 12-месечни ДЦК

Доходността по унгарските облигации достигна близо 10%, докато форинтът поевтиня спрямо еврото до рекордни нива

18:48 | 05.01.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Унгария не успя да набере планираните средства на аукцион за 12-месечни ДЦК

Унгария набра по-малко средства от предвидените на аукцион в четвъртък, а доходността по унгарските облигации достигна рекордни нива, поради нарастващите опасения, че Международният валутен фонд (МВФ) и Европейският съюз (ЕС) няма да възобновят преговорите за предоставяне на финансова помощ за страната, съобщава Bloomberg.

Унгарското правителство успя да продаде едногодишни ДЦК за 35 млрд. форинта (140 млн. долара) или с 10 млрд. форинта по-малко от планираното. Средната доходност по 12-месечните унгарски облигации нарасна до 9,96% - най-високото ниво от април 2009 г. - от 7,91% при последния подобен аукцион проведен на 22 декември.

Цената на застраховането на унгарския дълг чрез кредитни суапове за защита от фалит достигна исторически стойности, докато форинтът поевтиня спрямо еврото до рекордни нива, след като преговорите за предоставяне на финансова помощ за страната бяха прекратени, поради приемането на закон от унгарския парламент, заплашващ да подкопае независимостта на унгарската централна банка.

Унгария се нуждае от сделка колкото е възможно по-скоро и е готова да преговаря, заяви Тамаш Фелеги, министърът натоварен да води преговорите с международните институции.

Преговорите за помощта за Унгария няма да стартират докато правителството в Будапеща не докаже, че новият закон не накърнява независимостта на централната банка, заяви днес говорителят на Европейската комисия (ЕК) Оливър Бейли.

Унгария трябва да започне да погасява възлизащия на 20 млрд. евро спасителен пакет, предоставен на страната през 2008 г., с тримесечни плащания от по 700 млн. евро от февруари 2012 г. Освен тези периодични плащания Будапеща трябва да плати 300 млн евро през юни и по 500 млн евро през септември и декември.

Страната трябва да плати и 1 млрд. евро по достигащ матуритет дълг през ноември, както и по-малка сума в йени през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Първата лястовица предвестник на СВОБОДАТА в света, се нарича УНГАРИЯ. Вятъра на промяната в Унгария на Орбан!!!Ето ви един сигнал, че можело да се опълчиш на Ционистите. Почва се вече, Унгария...ЕВАЛА НА ТЕЗИ ПИЧОВЕ!!!!!!!!!!!А в света положението е точно това - финансите се управляват от алчни чудовища, контролиращи чрез световните орг...анизации националните банки на отделните държави. И само някой (напр. в моменто Орбан в Унгария) да се опита да ограничи този контрол го изкарват ***, диктатор, тиранин. И когато част от истината светне пред очите на овчето стадо, се започва блееене: - Бееее, един мармот завива шоколада; - Бееее, това сценарий на психотрилър ли е?; - Бееееееее...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mr_crash
преди 12 години
Унгарците ... жална им майка..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още