IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите по италианските облигации пак надвишиха 7%

В същото време италианският Сенат окончателно одобри фискалните мерки

20:45 | 23.12.11 г. 1
Лихвите по италианските облигации пак надвишиха 7%

Доходността по 10-годишните италиански облигации отново надвиши 7% при ниска активност на пазарите преди коледните празници, съобщи MarketWatch.

В същото време италианският Сенат окончателно одобри пакета от антикризисни мерки, изготвен от правителството на Марио Монти.

Премиерът Монти заяви, че правителството се заема със задачата да стимулира икономическия растеж.

Той посочи, че икономическите мерки е трябвало да бъдат приети бързо, за да се възстанови доверието на пазарите в Италия.

Монти обеща десетилетие на растеж за страната си и допълни, че пенсионната реформа, която предизвика сериозно недоволство сред синдикатите, предстои да бъде дискутирана допълнително.

Същевременно стана ясно, че Европейската централна банка (ЕЦБ) е изкупила облигации за едва 19 милиона евро тази седмица. Това е знак, че институцията действително почти е спряла действието на специалната си програма за изкупуване на дълг на страни със затруднения с цел контрол на лихвите, съобщи АП, цитирана от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
В края на 2011 г. начинът на италианско финансово управление продължава да е НЕГОДНО за евро и това е особено важната причина за развитие на тяхна стопанска криза.При запазване на този държавен финансов недъг не е възможно успешно спасение от ескалиране на криза.До 24 часа след като се приложи усъвършенствувано италианско държавно финансово управление, което да е ГОДНО за евро, т . е. се прекрати Грешката на Джон Лоу в Италия настоящата тяхна стопанска криза ще е успешно премахната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още