IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драги предупреди, че икономиите не са панацея

Президентът на ЕЦБ смята, че правителствата на еврозоната са на правия път към възстановяването на доверието

19:08 | 15.12.11 г. 7
<p>
	Марио Драги. Снимка: Ройтерс</p>

Марио Драги. Снимка: Ройтерс

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви, че правителствата на страните от еврозоната вървят по правилния път към възстановяването на доверието на пазарите, но предупреди, че програмите за икономии не са панацея, предаде Ройтерс.

“Неизбежното свиване на икономиката в краткосрочен план може и да бъде смекчено заради възвръщането на доверието”, коментира Драги, след като Испания осъществи успешен аукцион на дълг днес при по-приемливи лихви.

Президентът на ЕЦБ призова още политиците да говорят недвусмислено и едва след това да действат.

Марио Драги допълни, че няма “вътрешен спасител” за държавите, които не предприемат никакви структурни реформи.

“Няма как да спасим страни, които не искат да си помогнат сами”, коментира Драги, цитиран от Bloomberg.

Той потвърди, че програмата на ЕЦБ за изкупуване на държавен дълг няма да бъде резширена.

Ройтерс посочва, че лидерите на държавите от ЕС ще се срещнат отново в края на януари или началото на февруари. Тогава ще се дискутира икономическият растеж на Еврообщостта и заетостта в 27-те страни-членки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Само четирима души управляват света. Четиримата съставляват върха на пирамидата, която е Световният ред. Те ръководят Тайното братство- общността, обединила финансовата и парична мощ на Америка,Европа и Азия. Те считат себе си за висша раса със синя кръв. На върха на пирамидата е Властелина. Той е абсолютния господар на света и е съвсем реален човек, съсредоточил в ръцете си абсолютната власт. Непосредствено под него е Същинската власт. Тя е съсредоточена в комитета на 3-мата. Под тези трима на върха на пирамидата стоят девет, наричащи се "просветени лица", в изключителен и недостъпен комитет. Деветте лица, непознати другиму с функциите си, притежават повече власт и авторитет от всяка друга, съществувала в човешката история група.Събират се редовно на различни места на планетата и редят бъдещето на света и човечеството. Тези хора се пазят и действуват в тайна заради извънредната важност и деликатност на обекта, върху който работят- установяване на Нов световен ред, чието съдържание са:1.Единна световна икономика2.Единно световно управление3.Единна световна религияПод Съвета на деветимата е Комитета на 300-те. Поделенията на комитета на 300-те са:1.Различните партийни сдружения на ционизма, комунизма, фабианизма, либеризъм, социализъм и крайно десни партии2.ООН3.Британското разузнаване- Интерпол, ЦРУ и Мосад4.Кралете на Саудитска Арабия, Шейховете на Дубай, Кувейт и ОАЕ5.Кралския институт за международни въпроси-- групите на Родес Милнер- кръглата маса-- фримасонството и други тайни организации-- института за човешки отношения Тависток- Станфордския изследователски център, Римския клуб и НАТО-- петролната, банкова, минна, застрахователна и търговски индустрии-- фондации- канадския институт по международни въпроси и изпълнителната власт на кралския институт за международни въпроси ( трилатералната комисия, комитета за международни отношения- пресата и билдерберги ). В Америка не съществува нито един отрасъл, който да не е наблюдаван, манипулиран и контролиран от невидимото управление на този злокобен комитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
Създаването на Европейския съюз и въвеждането на еврото е последния опит за заробването на Европа. Беше използвано това естествено желание на европееца да живее в континент без граници със свободно движение на хора и капитали за да се създаде Европейския съюз. Но Европа без граници е нещо съвсем реално и чрез Шенгенското споразумение от 1995г. то е факт за редица страни, докато разширението на Европейски съюз цели подчинението на целия континент на един закон (конституция) и съсредоточението на неговото управление в ръцете на Билдерберги. Тази организация се създава именно с тази цел и много скоро европейските народи ще разберат горчивата истина. Създателите на ЕС са и нейните скрити ръководители и макар конституцията й да е обект на обсъждания в отделните държави, централната европейска банка вече работи по свой план на действие. А който плаща, той поръчва музиката. Но нека погледнем в чии ръце е Европейския съюз. Жозе Мануел Барозо- председател на Европейската комисия от 2004г. Участва в срещите на билдербергите от 3-5 юни 1994г. , от 15-18 май 2003г. Маргот Уолстром- вицепрезидент и член на Трилатералната комисия 2005г. Гюнтер Фернхойген- участник в среща на билдербергите през 1995г. Същото участие на билдерберги има и в комисията на Романо Проди от 1999 до 2004г. Елита на билдерберги в Европейския комитет Съвета за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия също играят огромна роля в световното управление. Те се управляват от едни и същи хора и имат една и съща цел: "Единно световно управление".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 6
Патилан
преди 12 години
На кого всички световни държави са длъжници, включително САЩ? Отговорът е шокиращ, защото се оказва, че една шепа частни банкерски фамилии контролират Федералния резерв на САЩ, банката на Великобритания, Световната банка, МВФ (Международен валутен фонд), Банката за международни плащания и няколко други известни банки, които държат във финансово робство и подчинение целия свят! На практика, една малка група от конспиратори е сложила ръка върху всички световни богатства и националните богатства на всяка отделна държава по света! Тъй като притежават монопола върху печатането на парите, които днес нямат никакво реално покритие, имат властта да създават и предизвикват изкуствено икономически и финасови кризи, в изпълнение на известния вече план за световно господство и контрол, наречен Нов световен ред!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Иван Митев
преди 12 години
Не е възможно успешно спасение от стопанска криза, ако продължи запазването на причината за нейно развитие "Грешката на Джон Лоу".Ползвано означение:Грешка на Джон Лоу: По инициатива на Джон Лоу направена държавна финансова грешка При стопанство с Незлатни пари, продължена употреба на наследен от време със Златни пари начин на държавно финансово управление, който е НЕСЪВМЕСТИМ с по-новите Незлатни пари и развива диспропорции и (за достатъчно време) криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още