IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското правителство поиска вот на доверие за антикризисния пакет

Политическият ход трябва да осигури подкрепа за непопулярните мерки

18:20 | 15.12.11 г. 1
Италианското правителство поиска вот на доверие за антикризисния пакет

Италианското правителство на премиера Марио Монти призова за вот на доверие по пакета с мерки за строги икономии, които трябва да убедят пазарите, че страната може да постави финансите си под контрол, за да изплува от спираловидната дългова криза, съобщи AP.

Политическият ход трябва да гарантира одобрението на пакета на стойност 30 млрд. евро, включващ повишаване на данъците и орязване на разходите, които бяха разгорещено оспорвани от законодателите и профсъюзите.

Утре пакетът, който съдържа и призив за реинвестиране на 10 млрд. евро за стимулиране на ръста, влиза в долната камара на парламента, след което трябва да бъде приет и от Сената.

Вотът на доверие бе обявен в долната камара на парламента.

Преди това председателят на камарата прекрати сесията и отстрани двама депутати от дясната Северна лига, които внесоха плакати срещу възстановяването на данъка върху първо жилище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Иван Митев
преди 12 години
При италианско държавно управление, за да е възможен управленски успех на съответна политическа партия е необходимо същата да работи за прекратяване на "Грешката на Джон Лоу" в италианското държавно финансово управление (ДФУ).Днес политически партии в Италия и техни експерти мълчаливо споделят за нормална стопанска практика - старият, от време със Златни пари начин на ДФУ да се прилага и при стопанство с евро, но ще дойде време, когато те (след като признаят наличността на сегашния управленски недъг) ще са против тази държавна финансова неправилност.В бъдеще партиите в Италия ще се различават една от друга по начини на представяне и реализиране на политическа воля за неутрализиране на Грешката на Джон Лоу в Италия.Ползвано означение:Грешка на Джон Лоу: По инициатива на Джон Лоу направена държавна финансова грешка При стопанство с Незлатни пари, продължена употреба на наследен от време със Златни пари начин на държавно финансово управление, който е НЕСЪВМЕСТИМ с по-новите Незлатни пари и развива диспропорции и (за достатъчно време) криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още