IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ е готов да отпусне на Унгария антикризисна помощ

Ръководителят на мисията на фонда за Унгария ще пристигне през следващата седмица в страната заедно с представители на ЕК

10:16 | 09.12.11 г.
МВФ е готов да отпусне на Унгария антикризисна помощ

Международният валутен фонд е готов да отпусне на Унгария поисканата антикризисна помощ, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на постоянния представител на финансовата институция в Будапеща Ирина Ивашченко.

По думите на Ивашченко ръководителят на мисията на МВФ за Унгария Кристоф Розенберг ще пристигне в страната на 13 декември заедно с представители на Европейската комисия за „преговори с властите и получаване на прясна информация за последните събития в бюджетната област“.

Очаква се те да останат в Будапеща до 16 декември.

„Макар това неофициално посещение да не е съставна част от официалните преговори за евентуална предпазна финансова помощ от страна на МВФ и Европейския съюз, то ще помогне за подготвянето на онези обсъждания, които ще започнат догодина“, посочва Ивашченко.

В изявлението ѝ, разпространено от преслужбата на МВФ, се припомня, че на 21 ноември МВФ и ЕС получиха от унгарските власти молба за евентуална финансова подкрепа.

Намеренията на Унгария са средствата да бъдат използвани само в случай на необходимост, което означава, че ще бъдат отпуснати единствено при неблагоприятно развитие на обстоятелствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още