IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ отпуска следващия транш за Гърция

Средствата в размер на 2,2 млрд. евро са част от последния транш на стойност 8 млрд. евро от първия спасителен пакет за страната

21:26 | 05.12.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
МВФ отпуска следващия транш за Гърция

Международният валутен фонд (МВФ) одобри в понеделник отпускането на следващия кредитен транш за изпадналата във финансови трудности Гърция в размер на 2,2 млрд. евро. 

В края на ноември финансовите министри на страните от еврозоната вече одобриха отпускането на техния дял от кредита за южната страна, предаде Ройтерс. 

Кредитът се състои от пари на страните от еврозоната и на МВФ. От шестия транш, който е последен от първия спасителен пакет за Гърция на стойност 110 млрд. евро, предоставен от международните кредитори (МВФ, ЕЦБ и ЕС) през миналата година, 5,8 млрд. евро се падат на страните от еврозоната, а останалите средства от общо 8 млрд. евро се падат на финансовата институция. МВФ възнамерява да изпрати своя делегация в Атина между 12-и и 16-и декември, за да обсъди икономическата политика с новото гръцко правителство на премиера Лукас Пападимос.

В понеделник фондът обяви, че преди одобрението е приключил поредния одит на развитието на гръцката икономика. От средата на 2010 г. Гърция се спасява от фалит с помощта на спасителен фонд от 110 млрд. евро. 

Още новини за икономиката на Гърция прочетете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Сигурно след новия евродоговор ще им наложат санкции състоящи се от кредити с прясно напечатани евро. целия свят започна да губи доверие в ЕЗ, и ние като обикновени хора не усещаме изобщо ползата от ЕС. по скоро обратното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Ogibogi
преди 12 години
Това ще са им последните пари, дадени даром...какво ще правят след 2 месеца?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още