IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейският парламент одобри бюджетa на ЕС за 2012 година

Евродепутатите приеха споразумението за приходната част, постигнато от държавите членки, загърбвайки собственото си предложение

19:09 | 01.12.11 г.
Европейският парламент одобри бюджетa на ЕС за 2012 година

"Трябва да помислим сериозно върху годишната бюджетна процедура, особено в края на многогодишната финансова рамка. На този етап имам доверие в декларацията, подписана от държавите членки", е даявил той.

Изследвания, свързани с ядрения синтез (ITER)

Споразумението включва и допълнителни 100 милиона евро за финансирането на програмата ITER за изследвания, свързани с ядрения синтез. Значително повече средства ще бъдат необходими за да се покрият допълнителните разходи, свързани с проекта през идните години, пише в документа.

Темата ще бъде дискутирана в бюджетната комисия и с държавите членки в рамките на така наречените триалози, се добавя там.

Поправки в Бюджет 2011

Парламентът е приел и споразумение по допълнителните финансови нужди за 2011 г. Това се е наложило, след като ЕК се оказа в невъзможност да плаща сметките по част от политиките си, става ясно от съобщението.

Освен преразпределение между различни бюджетни линии, към бюджета са били добавени допълнително 200 милиона евро, за да могат да се подновят плащанията към проектите, свързани със Социалния фонд и изследванията.

Очаква се в бюджетната комисия да бъде гласувано и ново изменение на бюджета за 2011 г., насочено към покриване на финансовите нужди на Фонда за солидарност на ЕС. Те са свързани с оказаната помощ на Испания и Италия за земетресенията в Лорка и наводнението в област Венето и са на обща стойност 38 милиона евро, се посочва в документа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още