IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия отрече, че планира общи облигации само с още 5 страни от еврозоната

Подобни дискусии не са водени с Финландия, Холандия и Великобритания, посочват от финансовото министерство

14:20 | 28.11.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Германия отрече, че планира общи облигации само с още 5 страни от еврозоната

Германското правителство опроверга твърденията, че планира да емитира съвместни облигации заедно с още пет страни от еврозоната с висок кредитен рейтинг, предаде ДПА.

"Няма планове за създаване на облигации "тройно А" или "елитни облигации", както твърди статията", съобщи днес германското министерство на финансите предвид публикация на германския Die Welt.

Тази тема не е била обсъждана при срещата на германския министър на финансите Волфганг Шойбле с колегите му от Финландия и Холандия в края на миналата седмица.

"Подобни дискусии не се водят и с британските ни колеги", допълва министерството.

Вестник Die Welt съобщи, позовавайки се на евродипломати, че чрез съвместните облигации ще се финансират не само задълженията на страните с рейтинг ААА - Германия, Франция, Финландия, Холандия, Люксембург и Австрия, но при строги условия ще се подпомагат и държави в криза като Италия и Испания.

"Работим интензивно за създаването на съюз на стабилността", който би трябвало да бъде постигнат чрез изменения в договорите за Европейския съюз, подчертава германското финансово министерство.

Според направените предложения държавните бюджети на страните членки на ЕС ще трябва да спазват строги ограничения за държавния дълг. При неуспех Европейската комисия ще може да отхвърля проектобюджетите.

"За тази цел е необходимо изменение на договорите за ЕС, което можем да постигнем бързо. Всичко това обаче няма нищо общо с елитни облигации "тройно А"", подчертава министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Между другото точно тази мярка звучи някак смислено на фона на всички глупости които се изписаха и казаха досега. само да не включват Италия защото ще се върнат на 0 (нула).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Че балонът на държавните дългове ще се взриви се разбира от много експерти. Започват да се повтарят гръцките събития в Италия. На дъното на колосална дългова яма е Япония. Но преди всичко САЩ. Всъщност в САЩ се таи ядрена дългова бомба. Достатъчно е да се спомене, че Калифорния се равнява на десет Гърции. Досегашните капиталистически модели и особено актуалният - на печатането на зелени хартийки, изчерпаха своите възможности. Напълно и окончателно. Да се отпишат дълговете също е невъзможно, тъй като това ще унищожи западния проект и западната банкова система начело с долара. Това означава край на тези държави, разрушение на цялата западна политическа система, бунтове, революции. Да се отнемат парите от местните бюджети също е невъзможно. В началото на 2012, ако сме живи, ще видим крушение на системата на долара и на еврото, девалвация, хиперинфлация, вълна от банкрути в сферата на финансите и обслужването. Ще изгърми нещо такова, в сравнение с което Великата депресия от 1929 г. ще изглежда като раходка в парка. Ще започне разпадането на единния световен финансов пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Започва втората фаза на глобалната криза? Това е кризата с държавните и частни дългове, т.е. онова, което наблюдаваме в Гърция, Испания, Португалия, Италия. Но преди всичко в САЩ. Както писа един известен финансов експерт, "САЩ не са в *** на света, а много по-дълбоко."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още