IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немските банки се нуждаят от двойно повече нов капитал, отколкото се очакваше

Възможно е банките в Германия да трябва да си осигурят 12 млрд. евро „свежи“ пари, а не както се очакваше 5,2 млрд.

12:08 | 25.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Немските банки се нуждаят от двойно повече нов капитал, отколкото се очакваше

Европейският банков регулатор може да разпореди на германските банки да набавят нови 12 млрд. евро за подобряване на капиталовите си позиции. Източници от институцията посочват, че в момента се проучва дали немските финансови институции могат да устоят на дълговата криза, пише Bloomberg.

Сумата, която е била съобщена от правителството пред законодателите в Берлин, може и да се промени до достигането до крайните оценки. Те се очаква да бъдат готови през следващата седмица.

Европейските кредитори изискват от банките да наберат нов капитал, след като приеха 50% отписване на гръцките дългове. От банковия регулатор посочват, че банките в Европа имат нужда от 106 млрд. евро, за да достигнат капиталова адекватност от първи ред от 9 на сто до средата на следващата година.

По първоначални оценки немските финансови институции трябваше да си осигурят 5,18 млрд. евро, но сега се оказва, че сумата е доста по-висока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Все някой, някога трябва да се опълчи срещу злото САЩ, иначе ще продължават да заробват народите по света, засега май само Меркел започва да показва проблясъци на мозъчна дейност сред всички европейски бръмбари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Батя
преди 12 години
Ще и светне ли най сетне на баба Меркел под шапката че докато се дърпа ЕЦБ да печата евра, започва да гори и нейната черга!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още