IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пападимос: Гърция ще даде на ЕС писмени гаранции за антикризисната програма

Барозу: Гърците трябва да подкрепят новото правителство

21:17 | 21.11.11 г. 3
Пападимос: Гърция ще даде на ЕС писмени гаранции за антикризисната програма

Гърция ще даде на ЕС „писмени гаранции за изпълнението на антикризисната програма“, която предвижда сериозно съкращение на бюджета на страната, е заявил гръцкият премиер Лукас Пападимос на среща с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, съобщи ИТАР-ТАСС.

На свой ред Барозу е призовал гърците „да подкрепят правителството“ на Пападимос, тъй като на страната в момента „е нужно единство и политическа стабилност за преодоляването на кризата“.

На срещата си на високо равнище на 26-27 октомври в Брюксел лидерите на еврозоната обещаха да осигурят на Гърция отписване на 50% от дълга ѝ към частните кредитори срещу приемането на допълнителни мерки на строги бюджетни икономии, включително намаляване на социалните разходи, въвеждането на нови данъци и приватизиране на държавни активи.

Предишният гръцки премиер Георгиос Папандреу обаче предложи въпросът да бъде поставен на референдум, което му струваше поста и постави въпроса за запазванен на членството на Гърция в еврозоната.

ЕС и Международният валутен фонд пък задържаха поредния транш от първия яспасителен пакет за балканската държава на стойност 8 млрд. евро, който тя трябва да получи до 15 декември, за да не обяви просрочие по задълженията си.

Сега лидерът на експертното правителство Пападимос се опитва да убеди ръководството на Европейския съюз и еврозоната, че Гърция ще изпълни всички поети ангажименти.

Утре той ще посети Люксембург за обсъждане на въпроса с председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Някога един от бащите-основатели на САЩ, Томас Джеферсън, писал:"Ако американският народ някога позволи на частните банки да контролират печатането на НЕГОВАТА валута - първо чрез инфлацията, после с дефлацията - банките и корпорациите, които ще израснат покрай инфлацията и дефлацията, ще ограбят народа от всичката му собственост, докато един ден техните деца се събудят бездомни на континента, който бащите им завоюваха Убеден съм, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от чуждите армии".Хидрата на фондовите борси ще доведе света до втора Голяма депресия. Вече знаем как печатането на долари, бе поверено на един частен банков картел, а в САЩ се сбъднаха най-черните опасения на Джеферсън.Политиката на ФЕД хвърли света и в глобалната финансова криза от 2008 г., която стана и икономическа.Перверзията е, че именно агентът на ФЕД Пападемос ще вади Гърция от същата тази криза. "Г-н Пападемос е член на Трилатералната комисия от 1998 г."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Миналата седмица в Европа стана нещо, което би трябвало да залее площадите с протестиращи - двама избрани, популярни, суверенни лидери бяха принудени от нечия невидима ръка да сдадат властта - Георгиос Папандреу и Силвио Берлускони. Още същия ден те бяха заменени с двама неизбрани и абсолютно неизбираеми, сиви и корумпирани чиновници, известни като членове на сенчестите групировки "Трилатерална комисия" (в САЩ) и "Билдербергска група" (в ЕС) - Лукас Пападемос и Марио Монти.И двете организации са пипала на Рокфелер, "най-великото семейство на Америка", по израза на биографа му Джон Енсон Хар. Въпреки, че са абсолютно нелегитимни от гледна точка на демокрацията, Трилатералната комисия и Билдербергите назначиха Лукас Пападемос за премиер на Гърция, а Марио Монти - за премиер на Италия. Което значи, че тези две имена са били предварително подбрани от някого, който е катализирал т.нар. криза на еврозоната, за да сложи своите марионетки на върха на властта в двете най-християнски, най-патриотични нации на Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Искам фактура за островчетко, което искам да си купя, и касова бележка искам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още