IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монти представи новия италиански кабинет, като сам поема икономиката и финансите

Новото супер министерство на развитието, инфраструктурата и транспорта ще се ръководи от Корадо Пасера, изпълнителен директор на банковата група Intesa Sanpaolo

17:27 | 16.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Монти представи новия италиански кабинет, като сам поема икономиката и финансите

Марио Монти представи новото експертно правителство на Италия, което трябва да изведе страната от дълговата криза след падането на Берлускони, съобщава BBC.

Новият премиер и бивш европейски комисар за конкуренцията сам поема икономическото и финансовото министерства.

Монти предложи за шеф на новото супер министерство на развитието, инфраструктурата и транспорта Корадо Пасера, изпълнителен директор на банковата група Intesa Sanpaolo.

Друго ключово назначение е това на Антонио Катрикала, директор на анти-монополната агенция, който ще поеме поста на секретар кабинета.

Според италианския всекидневник Corriere della Serra новият кабинет „е съставен единствено от експерти, които не са политици“.

Обявявайки своите министри Монти заяви, че целта му е да върне Италия към икономически растеж. Той се очаква да остане на власт до 2013 г.

Премиерът иска да увери пазарите, че Италия ще направи жертви, за да преодолее дълговата криза. Цената за финансирането на италианския дълг днес падна под критичното ниво от 7%.

Европейската централна банка (ЕЦБ) облекчи натиска върху италианския дълг, след като поднови изкупуването на италиански облигации.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
msimov
преди 12 години
Имаме един Монти във форума :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още