IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Найтингейл: Няма решение за Европа

Донякъде е иронично, че новият премиер на Италия е именно Монти, един от архитектите на системата, която доведе до проблемите, коментира анализаторът

14:10 | 14.11.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Р. Найтингейл: Няма решение за Европа

Не съществува решение за дълговата криза в еврозоната и е илюзия да си мислим, че нещо подобно се вижда на хоризонта, коментира Роджър Найтингейл, икономист на RDN Associates, цитиран от CNBC.

„Няма изход и никога не съм си мислел че е имало. Нито за една от засегнатите страни. След като веднъж някоя страна изпадне в подобно блато, връщане назад няма“, посочва той.

Той отхвърля настоящото сравнително позитивно отношение на инвеститорите към Италия като мимолетно.

„След няколко дни или няколко седмици нещата отново ще се влошат – доходността ще се повиши и всичко ще се завърти по спиралата надолу. Предизвестен факт е, че по-голямата част от Европа вече е в рецесия.“

„Европа е със сравнително ниска конкурентоспособност и е изправена пред нарастващи цени за обслужването на дълговете си – по-висока доходност, която разбира се е неустойчива и която ще забави растежа допълнително“, казва Найтингейл.

Според него двамата новоизбрани държавни глави на Италия и Гърция - Марио Монти и Лукас Пападимос, няма да успеят да измъкнат страните си от кризата.

„Донякъде е иронично, че новият премиер на Италия е именно Монти. Той беше член на Европейската комисия (ЕК) и един от архитектите на системата, която доведе до проблемите. Защо именно той е новият италиански премиер? Ще е малко чудо, ако решението проработи“, посочва той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
tigerdragon
преди 12 години
Настъпи "часът на истината".Сега ще видим за кого играят евроинституциите и европейските лидери.Сега, по поведението на европейските институции, ще се разбере дали ЕС беше капан, създаден от антиевропейски сили, устроен да унищожи европейските държави, или истински "дом" за европейците. Сега, по поведението на Меркел/Саркози ще проличи много ясно дали те играят за международната банкова система (виновник и причинител на сегашната криза в двете и фази: 1. надуване на балона, 2. спукване на балона) или ще постъпят достойно и ще спасят държавите си и народите си.Успех и доблест им желая!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
tigerdragon
преди 12 години
Да, ама на нас няма решение не ни върши работа. Вярното е, че битката за Европа навлезе в решителна фаза. И настъпи часът на истината.Съдбата на Европа сега, за добро или за лошо, е в ръцете на европейските политици - както на Саркози/Меркел, така и на онези довчера смехотворни евро-политици. Те могат сега: 1. Или да дезертират от отговорност и да оставят Европа да се срине и европейските народи да пострадат много (и ние в това число), или 2. Могат да се държат достойно, да спасят Европа от атаката, и по този начин да сложат началото на вече истинския, независимия Европейски съюз, в служба на европейските народи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Особено важната причина за криза в Европа през 2011 г. е наличие на ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА Грешка на Джон Лоу.До 24 часа време след преустановяване на държавната финансова "Грешка на Джон Лоу" в съответна страна, (т. е. при условия на усъвършенствано нейно държавно финансово управление, което да е ГОДНО за стопанство с Незлатни пари) сегашната стопанска криза ще е премахната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
topfly
преди 12 години
Хубаво е все пак господинът да си каже кави позиции има! Много категорично и нервно се изказва, като човек много скъсил италиански ДЦК!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още