IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на HSBC се срутиха с над 5% заради незадоволителен отчет

Най-голямата европейска банка отчита 36% спад на печалбата на годишна база през третото тримесечие и определя настоящата ситуация като доста сложна

12:14 | 09.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на HSBC се срутиха с над 5% заради незадоволителен отчет

Най-голямата европейска банка HSBC разочарова инвеститорите с 36% спад на печалбата през третото тримесечие на годишна база. Отчетът на финансовата институция, както и оценката, че настоящата ситуация е доста сложна и изпълнена с предизвикателства, предизвикаха разпродажби и спад в цената на акциите й от над 5 на сто.

Печалбата на HSBC преди данъци за третото тримесечие на годината е в размер на 3 млрд. долара. Спадът спрямо миналата година се дължи на по-ниски приходи от инвестиционна дейност и ръст на лошите кредити в САЩ, пише Ройтерс.

„Условията за търговия регистрираха известно подобрение през октомври, но ще останат доста сложни. Удължаването на турбуленцията на глобалните пазари може да доведе до риск от ново влошаване на резултатите“, обясняват от банката.

През третото тримесечие на 2010 година печалбата на HSBC бе в размер на 4,6 млрд. долара.

От началото на годината акциите на HSBC са поевтинели с 18 на сто, което е по-добро движение спрямо широкия индекс на европейските банкови акции, при който спадът е 31 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още