IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Италия едва ли ще успее да балансира бюджета си до 2013 година

Правителството ще има нужда от допълнителни мерки, за да успее да постигне амбициозната цел

08:50 | 09.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК: Италия едва ли ще успее да балансира бюджета си до 2013 година

Италия е на път да не изпълни обещанията си за балансиране на бюджета през 2013 г. и ще трябва да приеме допълнителни мерки за икономии, предаде ДПА, като се позова на документ на Европейската комисия, изтекъл в италианския вестник "Република".

"Смятаме, че при настоящата икономическа обстановка планираната фискална стратегия няма да гарантира постигането на целта за балансиране на бюджета през 2013 г.

Допълнителни мерки ще са необходими, за да бъдат изпълнени набелязаните за 2012 и 2013 г. цели", се казва в документа на ЕК.

Той е част от въпросник, изпратен на италианското правителство от ЕК, която иска да разбере как Рим смята да приложи икономическите реформи, които обеща на партньорите си от еврозоната на срещата на върха в края на миналия месец.

Европейският комисар по икономическите въпроси Оли Рен заяви в навечерието на началото на мисията на ЕС за наблюдение на Италия, че Брюксел очаква нейното правителство да отговори на въпросите до края на тази седмица.

Вчера настоящият премиер на Италия Силвио Берлускони успя да спечели парламентарния вот на доверие, но победата се оказа пирова, тъй като бе изгубено пълното мнозинство на управляващите. Това накара Берлускони да обещае оттеглянето си от премиерския пост веднага, след като бъдат приети мерките за реформа на държавните разходи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още