IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Меркел награждава германците с данъчни отстъпки за 6 млрд. евро

Сумата се равнява на близо 1% от общите данъчни приходи за тази година, пакетът от стимули ще има две фази през 2013 и 2014 година

08:30 | 07.11.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Меркел награждава германците с данъчни отстъпки за 6 млрд. евро

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обяви, че правителството на страната ще въведе данъчни облекчения за германците на стойност 6 милиарда евро за две години. Този ход се определя като награда за бремето, което германците поемат в европейската дългова криза, предаде Асошиейтед прес.

Меркел каза пред журналисти, че споразумение за данъчните облекчения е било постигнато късно снощи между Християндемократическия съюз и коалиционните му партньори.

Данъчните облекчения ще бъдат въведени на два етапа. Първият през януари 2013 г. ще бъде за 2 милиарда евро и ще облекчи данъчното бреме на германците с ниски и средни доходи, а вторият през януари 2014 г. ще бъде за 4 милиарда евро.

Канцлерът каза, че правителството ще продължи усилията за намаляване дефицита, но наред с това се чувства длъжно да направи нещо и за гражданите.

"Искаме да благодарим на гражданите за големия товар, който поеха в международната финансова криза", каза Меркел.

Данъчните облекчения бяха едно от предизборните обещания на правителството на Ангела Меркел. Първият етап от обявеното намаляване на данъците ще се състои в годината, когато в Германия предстоят парламентарни избори, отбелязва АП.

Германия очаква да събере тази година 16 милиарда евро повече от данъци в сравнение с предвиденото, съобщи министерството на финансите. Общите приходи от данъци за 2011 г. ще бъдат 571 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Ти от ирония не разбираш ли?Естественно че и те работят, Разговора тук е кой е "свободен" и кои "роб"Аз затова давам Гърците за пример, които утре пак ще са по-добре от нас. Умни са, надхитриха европейският съюз.А европейският съюз не са ли най-големите "изманици" , след САЩ, и сега им наливат пари на Гърция да си траят, защото си знаят кирливите ризи.......ама свърши тая!!!Сега идва бияча със сметката, не само за ЕС а за САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
svedust
преди 12 години
Абе Патилане, може би не си ходил в Гърция и не познаваш добре гърците? Знаем, че са мързеливи, ама не съвсем, защото винаги, когато съм работил с гърци, мога да ти кажа, че от служителя изтискват максималното, независимо къде е роден, а мениджърите -гърци са като диви кози, могат да те Push-ват NonStop а самите те могат да кесят по 14 ч в офиса.. Та не знам кой мързелив и кой работлив, защото в България обичаме поговорката "мога да копам, мога и да не копам"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
Патилан
преди 12 години
Меркел награждава германците с данъчни отстъпки за 6 млрд. евро ....За 400 евро можеш да си осиновиш грък. Той ще те замества, ще спи до късно, ще си пие кафенцето, ще си хапва на обяд и после ще си дремне, за да можеш ти да ходиш на работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още