IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия готова да финансира спасяването на еврозоната с резервни пари

Средствата могат да бъдат отпуснати от резерва на централната банка, но страната предпочита да се включи в спасителния пакет чрез МВФ, съобщава анонимен правителствен източник

21:32 | 28.10.11 г.
Бразилия готова да финансира спасяването на еврозоната с резервни пари

Правителството на Бразилия е готово да отпусне заем със средства от резерва на централната банка на страната, за да подпомогне финансирането на европейския спасителен пакет, съобщи представител на властта, пожелал да остане анонимен.

Висшият бразилски държавник, цитиран от MarketWatch, обаче не уточни каква сума е готова да предложи страната му.

“Идеята е да се излезе с решение на предстоящата среща на Г-20”, коментирал е анонимният източник.

Лидерите на държавите от Г-20 ще се срещнат в Кан, Франция, през следващата седмица. Основна тема на разговорите ще бъде намирането на изход от финансовите сътресения в Европа.

“Ако се постигне консенсус, че спасителният пакет е адекватен, Бразилия вероятно ще се включи с някаква помощ и чрез Международния валутен фонд (МВФ)”, коментира още представителят на правителството. Това е и предпочитаният от властта начин страната да се включи в разрешаването на дълговата криза в еврозоната.

Ако се постигне подобно споразумение с МВФ, практически резервите на Бразилия няма да намалеят, тъй като ще се държат от фонда, отбелязва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още