IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони договорил пакет от стимули в замяна на оставката си?

Италиански медии твърдят, че през март ще има предсрочни избори в замяна на настоящия консенсус за политическа стабилност

14:11 | 26.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Силвио Берлускони. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Силвио Берлускони. Снимка: Ройтерс

Италианският премиер Силвио Берлускони е постигнал споразумение с коалиционните си партньори за приемане на нови мерки за насърчаване на икономиката. Според информация на местната преса, цитирана от АР, Берлускони е предложил дори оттеглянето си от премиерския пост в замяна на съгласието относно пакета.

Споразумението ще предотврати правителствената криза в Италия и поне временно консолидира позицията на страната за посветената на спасяването на еврото среща на върха в ЕС, която се провежда днес.

Според информация на италиански медии Берлускони и лидерът на Северната лига Умберто Боси са постигнали съгласие за реформиране на пенсионната реформа. Вестниците La Stampa и La Republica разкриват, че премиерът е дал съгласието си да се оттегли и да бъдат свикани предсрочни избори, в замяна на което предложението за промени е било прието.

Разпространената информация гласи, че Берлускони вероятно ще се оттегли от премиерския пост скоро, за да може предсрочните избори да се проведат през март.

Идеята на пенсионната реформа е до 2025 година възрастта за пенсиониране плавно да нарасне от 65 на 67 години, е заявил министърът на образованието на Италия.

Макар да липсва по-конкретна информация, в медиите се твърди, че в пакета за стимулиране на икономиката се предвиждат мерки за инфрастуктурни инвестиции, приватизация на държавни компании и разпродажба на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
интересно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
koly-03
преди 12 години
Меркел в реч пред БундестагаКакво има предвид тази дама !!!!!/случва се в момента и още няма коментари/Меркел: Никой не трябва да вярва в това, че твърдението за мир в Европа за още 50 години, е даденост !!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още