IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандия одобри разширяването на Европейския фонд за финансова стабилност

Само Словакия и Малта все още не са одобрили споразумението, като гласуването в парламентите на двете страни е насрочено за следващата седмица

22:52 | 06.10.11 г. 1
Холандия одобри разширяването на Европейския фонд за финансова стабилност

Холандският парламент днес одобри разширяването на Европейския фонд за финансова стабилност, разчиствайки едно от последните препятствия пред подпомагането на държави от еврозоната, изпаднали в затруднено положение, съобщи MarketWatch.

Холандия е сред последните държави в еврозоната, които ратифицират споразумението, осигуряващо увеличаването на активите на фонда до 440 млрд. евро при досегашни 250 млрд. евро.

Само Словакия и Малта не са гласували разширяването на фонда, като вотът в парламентите на двете държави е насрочен за следващата седмица.

Докато Малта е по-вероятно да гласува споразумението, одобрението на Словакия остава несигурно заради сериозни разногласия в управляващата коалиция.

Подкрепата на Холандия никога не е била поставяна под съмнение, макар че в случая дясноцентристкото правителство трябваше да разчита и на подкрепата на опозицията отляво.

Правителството разполага с едва 52 места в 150-местния холандски парламент и обикновено разчита на подкрепата на Партията на свободата, която обаче се противопоставя твърдо на спасителните пакети за държави-членки на еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Lazy
преди 12 години
Личи си кои от клуба на Еврото не са за там
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още