IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Водещите индекси в Европа потънаха като олово

Инвеститорите са разочаровани от неспособността на Гърция да достигне целите си за дефицита през 2011 година

19:51 | 03.10.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Водещите индекси в Европа потънаха като олово

 

Основните индекси на водещите европейските фондови борси и днес се понижиха значително, следвайки азиатските борси в началото на търговията и разочаровани от неспособността на Гърция да достигне целите си за дефицита през 2011 година, което отново засили опасенията от фалит на страната, предаде Ройтерс.

Водещият индекс DAX на Франкфуртската фондова борса се сви с 2,28 на сто до 5376,70 пункта. На Wall Street след плах старт индексите се движат с лек ръст от около 0,2%.

Акциите на Henkel остават с непроменена цена и по този начин оглавяват DAX. На срещуположната позиция се намират книжата на автомобилния концерн BMW, които губят 5,7% от стойността си. Според вестникарски публикации BMW планира разделение на марките си в германския маркетинг, за да не прави с MINI вътрешна за компанията конкуренция. „Ако някой дилър е изложил в шоурума си MINI, в бъдеще ще изложи на негово място кола от по-долния клас BMW“, казва директорът на BMW за Германия Карстен Енгел.

Големи загуби отчитат и акциите на Commerzbank (-7,3%), Volkswagen (-4,8%) и K+S (-5,4%).

Индексът САС 40 на Парижката фондова борса изгуби 1,85 на сто до 2 926,83 пункта, а лондонският FTSE-100 се понижи със 117,24 пункта или 1,03 на сто 5 075,50 пункта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Wavelooker
преди 12 години
Както знаеш " не е важно аз да съм добре, важно е Вуте(Гърция) да е зле" - "столична" мъдрост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Най-големите кредитори на Гърция са: 1- гръцките банки, 2- Сосиете дженерал. Най-големия кредитор на Италия - Уникредит. Тези всичките държат над 70% от банковия капитал в БГ. Така че ако не сте пълни глупци явно разбирате какво ще стане с "БГ" банките, при евентуален фалит на Гърция и Италия! Само пълни *** могат да си мислят, че като Гърция потъне, на България ще и се размине...?!Накратко кризата в БГ сега идва, до сега беше само предястието!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
Патилан
преди 12 години
Наближава времето, когато ще можем да кажем цялата истината: Да имаше сирене, щяхме да надробим попара, ама няма хляб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още