IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ThyssenKrupp не се отказва от плановете за преструктуриране

Засегнати от плановете са 35 000 от общо 180 000 служители на стоманодобивния концерн

16:22 | 24.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	35 000 от общо 180 000 служители на ThyssenKrupp ще трябва да си търсят нова работа. <em>Снимка:&nbsp;ThyssenKrupp&nbsp;</em></p>

35 000 от общо 180 000 служители на ThyssenKrupp ще трябва да си търсят нова работа. Снимка: ThyssenKrupp 

Един от най-големите в света стоманени концерни – базираната в Есен германска компания ThyssenKrupp не чувства спад на търсенето въпреки изострящата се дългова криза в Европа.

„Търсенето в нашия бизнес е непрекъснато“, казва председателят на Управителния съвет Хайнрих Хизингер пред изданията на WAZ.

"Но ние не сме толкова наивни. Заради повишаващите се дългове на някои индустриални държави и ние ще усетим отслабване на конюнктурата“, признава мениджърът, въпреки че не допуска нова рецесия или силен спад на световната икономика.

Последните турболентности на фондовите пазари Хизингер нарича „чиста истерия, която няма нищо общо с реалните обстоятелства“. Нервността на борсите нямало да го откаже да предприеме преструктуриране на концерна.

Така например отделянето на поделението за неръждаема стомана, в което има над 11 000 служители, ще бъде продължено. 

„Винаги сме смятали, че евентуално предлагане на борсата е една от възможните опции“, казва мениджърът. Други варианти са отделянето в нова компания или продажбата на друга компанията.

Мениджърът признава, че концернът има намерение да се раздели с около 35 000 служители. „Най-общо казано - харесвам бизнеси, които носят печалба. Всяко поделение в рамките на концерна ни трябва да се самодоказва всяка година“, казва Хизингер.  

Преди няколко седмици ThyssenKrupp продаде дъщерната си компания Xervon, която беше в сферата на услугите, с повече от 9000 служители и годишни приходи от 5,4 млрд. евро на компанията Remondis, която работи в сферата на опазване на околната среда и градско почистване.

Шефът на ThyssenKrupp обяви тогава, че концернът иска да се раздели с дъщерни компании, които имат обороти над 10 млрд. евро. Сред тях е и подразделението за неръждаема стомана и някои поддоставчици за автомобилната индустрия. Като цяло засегнати от плановете са 35 000 от общо 180 000 служители на ThyssenKrupp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
troika
преди 12 години
Под снимката пише: "35 000 от общо 180 000 служители на ThyssenKrupp ще трябва да си търсят нова работа." А всъщност статията казва, че ще си продадат някой поделения. За мен това са различни неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
x2spark
преди 12 години
Хайнрих Хизингер - ето един здравомислещ човек :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още