IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румъния забранява вноса на холандски цветя

Продължават тестовете за наличие на вируси, гъбички и бактерии в предназначените за внос растения

15:01 | 23.09.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Румъния забранява вноса на холандски цветя

Румънските власти забраниха вноса на холандски цветя, след като вчера страната блокира приемането на Румъния и България в Шенгенското пространство, съобщава БТА.

През миналата седмица румънската митница задържа на границата десетки камиони с цветя от Холандия заради неправилно оформени документи. „Сега министерството на земеделието прави редица проверки, тъй като в превозваните лалета бе открит опасен причинител на инфекции. Част от стоката бе върната обратно на доставчиците, а друга е конфискувана“, съобщиха на журналисти в пресслужбата на митницата.

Вчера бе съобщено, че на част от камионите, превозващи цветя от Холандия, е било дадено разрешение да влязат в Румъния. Министърът на земеделието Валериу Табара заяви, че направените анализи на задържаните на румънската граница луковици от лалета са показали, че те съдържат само вид ларви, които "са вредни, но не влизат в системата за карантина". Продължават тестовете за вируси, гъбички и бактерии, добави министърът.

На състоялото се вчера заседание на вътрешните министри на страните от ЕС Холандия и Финландия блокираха приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно движение.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
radombox
преди 12 години
Подкрепям действията на румънците! Браво на тях! Адекватно защитават своите интереси. Но защо нашите политици "***" не предприемат нищо?! Докога ще се тровим с гнусните холандски зеленчуци, които за съжаление се продават в България?! Предлагам никой да не купува синтетичната сала "Айсберг" и измислените чери домати, които идват точно от Холандия. Уважаеми господа политици: затворете достъпа до нашите пазари и създайте условия за качествено българско производство. Не превръщайте страната ни в *** за *** на ЕС, защото така съспивате здравето на нацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Холандците са известни още като европейските евреи. Слабото им място е алчността им! Колкото и да са малки загубите които биха претърпели от ответни мерки като тези предприети от Румънците, пак ще ги заболи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Напълно те подкрепям!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Fi4eto
преди 12 години
Пропуснали са да конфискуват всички нокии :) а в Софиа да спрат холандеца на диларите защото тва е пряко доказателство че митниците са ни пробити :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Бате Пешо
преди 12 години
Eто такъв контрол тряба на и на българската граница.Както му викат гонка по устав.Всичко се проверява по десет пъти правят се всевъзможни експертизи конфискуват се стоки.А хванат ли се наркотици трябва и на Марс да раберат че са холандци.И на всичко което е в интерес на Холандия в ЕС да се гласува с не.На срещата на финансовите министри да се обърне внимание че тези *** застрашават еврозоната с големите си дългове.Щом искат здрави митници и нулева корупция трябва да ги получат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още