IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на UBS ще настоява пред борда за "основен ремонт" на инвестиционното звено

Бордът на директорите на швейцарската банка има среща в сряда и четвъртък в Сингапур, на която ще бъдат обсъдени промените

11:24 | 20.09.11 г.
<p>
	Офис сградата на UBS в Цюрих. Снимка: Ройтерс</p>

Офис сградата на UBS в Цюрих. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на UBS Освалд Грюбел ще поиска от борда на директорите на швейцарската банка да подкрепят радикални промени в инвестиционното звено, след като гръмна скандала с непозволените операции с фючърси върху няколко индекси, заради които финансовата институция изгуби над 2 млрд. долара.

Бордът на директорите на банката ще проведе една от регулярните си срещи в сряда и четвъртък в Сингапур, отбелязва Ройтерс.

Анонимен източник потвърждава пред агенцията, че въпросът за инвестиционното звено ще бъде дискутиран, тъй като и без това се очаква бързото му реорганизиране. Друг източник обаче съобщава, че големите акционери са готови да изчакат с реформата, докато приключи вътрешното разследване по случая, разкрит на 15 септември.

В неделя самият Грюбел каза в интервю, че е готов „да си понесе последствията“ от скандала, но допълни, че не смята да подава оставка.

Карстен Кенгетер, който оглавява инвестиционното звено на UBS, пък заяви пред подчинените си, че ще работи заедно с тях за възстановяването на репутацията на финансовата институция.

Друг пресен слух около UBS е, че Акесл Вебер, бившият шеф на Bundesbank, който трябва да оглави борда на щвейцарската финансова институция от 2013 г., може да встъпи в длъжност по-рано. Освен това, има вероятност Серджо Ермоти, който е директор в UBS за Европа, Средния Изток и Африка, да поеме нови отговорности, тъй като е сочен за евентуален наследник на Освалд Грюбел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още