IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тремонти: Италия ще направи проверка на икономическите си усилия

Проверката ще бъда насочена към публичните финанси и икономическия ръст, твърди италианският министър на финансите

15:50 | 10.09.11 г. 3
<p>
	Джулио Тремонти. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джулио Тремонти. Снимка: Ройтерс

През следващата седмица Италия ще започне обстоен преглед на досегашните усилия за подобряване на положението с публичните финанси и растежа и ще се опита да открие нови мерки за стимулиране на икономиката, заяви министърът на финансите на страната Джулио Тремонти, цитиран от Ройтерс.

През последните седмици Италия бавно върви към окото на дълговата криза в еврозоната, твърдят от агенцията.

„Икономиката ни се нуждае от проверка. Ако част от нещата, които сме направили, работят, ще трябва да ги разширим. Ако има неща, които трябва да бъдат добавени, ще ги добавим“, заяви Тремонти в Марсилия, където присъства на срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на Г-7.

„Споделих вчера тази идея със заместник-генералния директор на италианската централна банка. Трябва да направим тази проверка заедно с икономически организации – Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Международния валутен фонд и Европейската комисия, която проявяват огромен интерес към подобно развитие на нещата“, добави той.

Ако нещата в Италия опрат до финансова помощ от ЕС, има опасност за недостиг на средствата в спасителния фонд.

Под нарастващия натиск на облигационните пазари Рим представи програма за строги икономии, която цели постигането на балансиран бюджет през 2013 г. и намаляване на държавния дълг, който в момента е на стойност 1,9 трилиона евро.

Мерките трябва да бъдат одобрени окончателно от долната камара на парламента през следващата седмица, след като бяха гласувани в Сената, но вече предизвикаха опасения, че това може допълнително да забави и без това слабия ръст на икономиката.

Тремонти сподели също, че на срещата на Г-7 широко разпространено е мнението, че икономическата криза в света не е приключила. „Минаха вече почти 5 години от началото на кризата през 2007 г. и тя продължава“, посочи той.

„Тя бе вкарана в някакви граници, но аз не мисля, че е преодоляна и това е мнението на всички“, добави италианският финансов министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
Иван Митев
преди 12 години
Здравейте,При тема за стопанска криза - пиша за истината за особено важната причина за нейно развитие (ползване на Незлатни пари, при запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със Златни пари) и при желаещ е възможна дискусия.Защо считате, че истината е "досадна"?Навярно това, че четете непознати за Вас новости Ви изненадва.Може ли да посочите източник на Ваши досегашни знания за полезна платформа на съответно държавно финансово управление, според ползвани Златни или Незлатни пари?Полезно е да се знае, че поради различните качества на "Незлатните" спрямо тези на "Златните пари", за да е налично пълноценно обществено развитие при употреба на Незлатни пари е необходимо ползване на (спрямо времето със "Златни пари") подобрено държавно финансово управление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
my-SHOP
преди 12 години
Koлега някой казвал ли ти, че си нагъл и досаден!? През месец два си измисляш някое теза и я пишеш във всякакви теми. Ако имаш малко самоуважение престани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Иван Митев
преди 12 години
Италианците са жертви на поведение на собствено правителство, което по един или друг начин запазва държавната финансова грешка (ползване на Незлатни евро, при запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със Златни пари), поради която (след достатъчно време) в Р. Италия се разви стопанска криза.Свидетели сме как италиаенските политици не осъзнават никому ненужната държавна финансова грешка на собственото си правителство, заради която се развива стопанска криза.Възможности:Вариант 1: Причината за подсигуряване на кризата (държавната финансова грешка) се запазва и същата ще повлияе на Европа да започне хиперинфлация.Вариант 2: Причината за подсигуряване на кризата (държавната финансова грешка) се прекратява и управленските трудности ще са преодолени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още