IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европа може да избегне системната криза чрез втория спасителен пакет за Гърция

Това е най-доброто, което може да направи Европа, за да избегне разпространението на кризата, твърди френският министър на икономиката Франсоа Бароан

16:37 | 09.09.11 г. 4
Европа може да избегне системната криза чрез втория спасителен пакет за Гърция

Вторият план за финансова помощ на Гърция ще позволи на Европа да избегне системната криза, заяви френският министър на икономиката, финансите и промишлеността Франсоа Бароан в интервю за вестник Le Figaro, цитирано от ИТАР-ТАСС.

„Това споразумение е най-доброто, което може да направи Европа, за да спаси Гърция и да избегне разпространението (на кризата). Радвам се, че нашата страна, благодарение на активните действия на Никола Саркози, стана първата, изпълнила поетите ангажименти и спазила обещанието си“, подчертава Бароан.

Вчера горната камара на парламента на страната одобри окончателно споразумението за новата помощ за Гърция на стойност 159 млрд. евро.

„Това споразумение и други подобни отсега трябва да бъдат съгласувани с всички останали държави – става дума за решителна стъпка за възстановяване на финансовите пазари в еврозоната“, отбелязва Бароан.

Споразумението за втория спасителен пакет за Гърция бе одобрено на 21 юли на среща на лидерите на държавите членки на еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 09.09.11 г.
Най-четени новини

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Заради наличието на конкретна държавна финансова грешка в Р. Гърция нейното правителство е със сравнително завишени държавни разходи и ограничени бюджетни приходи и каквото и да праве чрез собствената си работа подсигуряват развитие на стопанска криза.Само е въпрос на време и гражданите на Гърция ще разберат, че техните болезнени щети при стопанска криза са заради конкретно грешно държавно финансово управление на собственото им правителство (ползване на Незлатни евро, при запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със Златни пари).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Nikola666
преди 12 години
Но ако ги нямаше трябваше Гърция да ги преведе.Ако се стигне до преструктуриране и на тези дългове наистина част от парите ще са хвърлени на вятъра и по-точно ще са платили сметките на гърците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
hellwitch
преди 12 години
И защо смяташ така - на вятъра.На практика Гърция и 1 евро не е видяла от тези пари. Те отиват директно в западно европейските банки държащи гръцки дълг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Bobacho
преди 12 години
Голяма хвалба, че са си хрърлили парите на вятъра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още