IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гърция набра 1,3 млрд. евро от продажбата на дълг

Атина успя да пласира 26-седмични съкровищни бонове при лихва 4,80%

13:40 | 06.09.11 г.
Гърция набра 1,3 млрд. евро от продажбата на дълг

Гърция набра 1,3 млрд. евро от пазарите, след като успя да пласира 26-седмични съкровищни бонове при малко по-ниска лихва в сравнение с постигната на предходния аукцион.

Националната агенция на Гърция за управление на дълга съобщи, че книжата са продадени при доходност от 4,80%. За сравнение, на 9 август инвеститорите постигнаха доходност от 4,85 на сто, пише CNBC.

Атина разчита основно на средствата от двете международни спасителни програми, за да избегне фалит. Заради по-високия от очакваното бюджетен дефицит обаче има вероятност гръцките власти да поискат действието на втория спасителен пакет да бъде съкратено с една година, посочва Ройтерс, като цитира в. “Катимерини”.

“Очаква се Атина да предложи програмата да продължи да действа не до 2014, а до 2013 г., така че 109-те млрд. евро да покрият финансовите нужди на страната”, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 12.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още