IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Слабите икономически данни помрачиха Франкфурт

Неприятните данни за европейската икономика сложиха край на възстановяването на индексите

19:51 | 16.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Във Франкфурт настороението беше мрачно. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Във Франкфурт настороението беше мрачно. Снимка: Ройтерс

Лошите данни за европейската икономика сложиха край на ръста на германския фондов пазар във вторник, предаде Ройтерс.

Все пак новината за потвърдения от Fitch дългосрочен рейтинг на САЩ на ниво ААА се погрижи индексът Dax да навакса част от спада си и той приключи сесията с – 0,5% до 5994 пункта, докато преди това губеше до 2,9%.

След двуседмично пътешествие надолу с около 20% Dax отчете тридневна положителна серия преди днешния ден, припомня Ройтерс.

Ръстът на германската икономика забави рязко своя ход през второто тримесечие на годината и е по-слаб в началото на годината в сравнение с предварително оповестените данни, сочат данни на статистическата служба на страната, цитирани от ВВС и Ройтерс.

Фондовата борса в Мадрид днес задълбочи загубите си, отчитайки спад на водещия индекс с над 2% на фона на изнервеността на пазара и в очакване на резултатите от френско-германската среща на върха, посветена на управлението на еврото и определяна като решаваща за успокояване на най-силните борсови сътресения от 2008 г.

Индексът Ibex-35 изгуби 2,2% от стойността и достигна равнище от 8511,6 пункта. Мадридският индекс закри вчерашната сесия с умерено покачване от 0,71 на сто до 8709 пункта, след като бе "на червено" през по-голямата част от деня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още