IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците не одобряват реакцията на Камерън в отговор на безредиците в страната

Бивш началник на полицията в Ню Йорк и Лос Анджелис ще съветва британския премиер как да се справи с уличното насилие

14:47 | 13.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Британците не одобряват реакцията на Камерън в отговор на безредиците в страната

Над половината британци смятат, че премиерът Дейвид Камерън не е реагирал като лидер достатъчно рано за овладяването на безредиците в страната. Това показва проучване за вестник "Индипендънт".

От допитването на "КомРес" става ясно, че едва 36 процента от хората имат доверие в управлението на Камерън като цяло. Междувременно премиерът покани за съветник по въпросите на престъпността американски топ-полицай.

 

Петдесет и четири процента от анкетираните казват, че Камерън, който се върна от почивката си в Италия, когато метежите достигнаха кулминацията си в понеделник, не е успял да се прояви като водач своевременно. Половината от анкетираните казват също, че вече не са толкова убедени, че Лондон е в състояние да гарантира безопасни олимпийски игри догодина, докато една трета не са променили мнението си.

Вчера германски депутат заяви, че Олимпийският комитет трябва да помисли за преместване на игрите през 2012 година от Лондон, ако размириците и мародерствата продължат. Организаторите на игрите и Международният олимпийски комитет са категорични, че безредиците няма да засегнат нито подготовката на игрите, нито имиджа на града.

Междувременно стана ясно, че "американско суперченге" - както го нарекоха медиите на Острова - ще съветва британския премиер как да се справи с уличното насилие.

Уилям Братън, който e бивш началник на полицията в Ню Йорк и Лос Анджелис, през последните 20 години си спечели славата на човек, който действа с твърда ръка спрямо престъпниците и уличните банди. Той е човекът, наложили ефективни мерки, довели до драстичен спад на криминалните прояви сред младите след бунтовете в Лос Анджелис през 1992 година. В момента ръководи частна фирма за сигурност.

"Моята задача е да се фокусирам върху американския опит в справянето с банди, който бихме могли да споделим с британците и който би им помогнал да предотвратят подобни събития в бъдеще", заявява Братън.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още