IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Във Франция вярват повече на Меркел, отколкото на Саркози

Социологическо проучване показва, че французите се съмняват във възможностите на своя президент да се справи с икономическата криза

14:47 | 11.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Във Франция вярват повече на Меркел, отколкото на Саркози

Французите имат повече доверие в германския канцлер Ангела Меркел, отколкото в собствения си президент Никола Саркози за справянето с нова икономическа криза, според оповестените днес данни от проучване, цитирано от Ройтерс.

Анкетата, която бе обявена ден, след като котировките на акциите на френските банки се сринаха заради пазарни спекулации за състоянието на финансите на страната, сочи, че 46 процента от анкетираните подкрепят Меркел и нейния екип, а 33 процента са за Саркози и правителството му.

Саркози се нареди и след президента на САЩ, като Обама получи подкрепа от 37 процента от участниците в онлайн анкетата на компанията Harris Interactive, която помоли анкетираните да класират основните световни лидери, институции и икономически субекти.

В анкетата от 8 до 9 август са участвали 1090 души.

Резултатите й са публикувани във вестник "Паризиен". На анкетираните е предоставен списък, от който да изберат хората и институциите, които се ползват с доверието им. Списъкът включва Меркел, Обама, Саркози, Международния валутен фонд (МВФ) и други категории - граждани, банки, дилъри, рейтингови агенции, Г-8, Г-20, Европа и компании.

На първо място в списъка е класирана категорията "граждани", след това се нарежда Меркел, МВФ, "компании", Обама, на шесто място е Европа, а на седмо – Саркози.

Последни в списъка са "дилърите", преди тях са "банки", "рейтингови агенции". Г-8 и Г-20 се нареждат веднага след Саркози.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 11.08.11 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още