IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия призова за тестове за издръжливост на страните от еврозоната

По този начин може да се свали пазарното напрежение, смята министърът на икономиката Филип Рьослер

16:37 | 09.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Германия призова за тестове за издръжливост на страните от еврозоната

Германия призова да бъдат направени тестове за издържливост, с които да се определи конкурентоспособността на страните от еврозоната, за да се съдейства за успокояването в дългосрочна перспектива на пазарите, които преживяват в момента трусове.

Всички 17 страни освен това би трябвало да включат в техните конституции предел за държавния дълг, допълни министърът на икономиката на Германия Филип Рьослер, цитиран от ДПА.

"Това би бил добър и силен сигнал за пазарите", каза Рьослер.

Тестовете за устойчивост, които би трябвало да включат оценки на трудовия пазар, икономически показатели, иновации и надеждност на законодателството, не би трябвало да остават без последствия, допълни германският министър.

"Ако се провалите, то това би трябвало да има последствия", коментира Рьослер, цитиран от ДПА.

В такъв случай новият Европейски съвет за стабилност би могъл да прилага автоматично санкции без да бъде заплашен от политически натиск, отбелязва ДПА.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nikolait
преди 12 години
е то след тия тестове света съвсем ще изкокурига. Впрочем в техническия анализ има следната хипотеза при обръщане на тренда (както в бичи така и в меча позиция). След силен пик на кривата и последваща корекция, обикновено следва нов пик(но с по-малка интензивност) и това показва обръщане на тренда. Така че като нищо "изненадващия ход" на Станд. енд пуурс всъщност да изиграе катализираща роля за очертаване на дъно и силен нов възходящ тренд, след нервното падане на борсите и особено на суровините. Знам ли..... Но ясно е че срещу тези, които продават има такива, които купуват(и обикновено това са акулите).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още