IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Bank of Scotland със загуба от 678 млн. паунда през второто тримесечие

Загубите по гръцките ДЦК и слабите признаци за подобряване на положението в Ирландия, както и компенсациите за потребители са причините за негативния резултат

10:19 | 05.08.11 г.
Royal Bank of Scotland със загуба от 678 млн. паунда през второто тримесечие

Royal Bank of Scotland обяви загуба преди данъци от 678 млн. паунда през второто тримесечие заради влошаване на балансите по кредитите, предизвикано от загубите от гръцките държавни облигации и слабите признаци за подобрение в Ирландия, съобщи Ройтерс.

През същия период на 2010 г. резултатът бе печалба от 1,17 млрд. паунда.

Загубите от лоши кредити са нараснали до 2,3 млрд. паунда в сравнение с 2 млрд. паунда през първото тримесечие, но за аналогичния период на предходната година са били 2,5 млрд. паунда.

Royal Bank of Scotland задели резерви от 733 млн. паунда за покриване на загуби по портфолиото си с гръцки държавни ценни книжа.

Приходите на банката, в която британското правителство притежава дял от 83% след оказаната финансова помощ по време на финансовата криза, също бяха засегнати от заделянето на резерви от 850 млн. паунда за покриване на разходите за компенсиране на потребители, подведени при сключване на застраховки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още