IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds губи 3,25 млрд. паунда на полугодието заради компенсации по застраховки

Без средствата за компенсации печалбата би била 1,1 млрд. паунда, което е спад от 30% спрямо аналогичният период на 2010 г.

10:54 | 04.08.11 г.
Lloyds губи 3,25 млрд. паунда на полугодието заради компенсации по застраховки

Компенсирането на потребители, които са били подведени при сключване на застраховка, докара загуби от 3,25 млрд. паунда на Lloyds за първата половина на годината, но от британската банка потвърдиха прогнозите си за година, съобщи Ройтерс.

Ако се изключат средствата, отделени за задълженията по компенсациите, коригираната печалба на банката преди облагането с данъци е 1,1 млрд. паунда, което е с над 30% по-малко от обявената печалба преди година от 1,6 млрд. паунда.

Усреднената оценка на икономисти, анкетирани от Ройтерс, бе за печалба от 1,1 млрд. паунда.

„Нашата прогноза, направена при оповестяването на стратегическия ни преглед на 30 юни 2011 г., остава непроменена“, се посочва в съобщение на банката. „Продължаваме да наблюдаваме отблизо икономическите условия, особено в Обединеното кралство и еврозоната“, се казва още там.

От Lloyds, в която британското правителство държи дял от 41%, след като й предостави спасителна финансова помощ, обявиха, че са намалили разходите по лошите кредити със 17% до 5,4 млрд. паунда, въпреки че филиалът й Wealth & International съобщи за загуби от 2,1 млрд. паунда главно заради повишаване на разходите в Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още