IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Philips отчете 1,3 млрд. евро загуба през второто тримесечие

По-ниските продажби на медицинско оборудване и потребителска електроника се отразиха негативно на компанията, изпълнителният директор занижи средносрочните цели за 2013 г.

10:16 | 18.07.11 г.
Philips отчете 1,3 млрд. евро загуба през второто тримесечие

Philips отчете 1,3 млрд. евро (1,8 млрд. долара) нетна загуба за второто тримесечие, съобщи Ройтерс.

Само преди седмици компанията предупреди за спад на приходите от две свои основни звена заради по-ниски продажби – за производство на медицинско оборудване и за потребителска електроника. „Това е сигнал, че потреблението не се възстановява“, посочва Ханс Слоб, анализатор в Rabobank.

Главният изпълнителен директор на компанията Франс ван Хутен заяви, че компанията не очаква подобрение в близко бъдеще. За CNBC обаче ван Хутен каза, че вижда добри перспективи на развиващите се пазари.

Заради слабите резултати Philips ще започне изпълнението на програма за съкращаване на разходите с 500 млн. евро, която ще продължи до 2014 г., както и обратно изкупуване на акции за 2 млрд. евро.

Франс ван Хутен занижи и средносрочните цели пред Philips. През 2013 г. той очаква 4 – 6 на сто ръст на продажбите и 10 – 12% растеж на печалбата преди данъци, такси и амортизация, пише Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още