IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия набра 3 млрд. евро от държавни облигации, но с повишена доходност

Реализирани бяха 5-годишни и 15-годишни съкровищни бонове с доходност между 4,93% и 5,9% годишно

17:05 | 14.07.11 г.
Италия набра 3 млрд. евро от държавни облигации, но с повишена доходност

Италия набра 3 млрд. евро от държавни облигации с различни срокове за погасяване, но доходността по ценните книжа се повиши значително в сравнение с предходния търг, съобщи Bloomberg, като се позова на данни от италианското министерство на финансите.

Облигациите с 5-годишен срок донесоха 1,25 млрд. евро, като средната доходност бе 4,93% годишно, докато на последния търг за книжа с такъв срок през юни тя бе 3,9%. Показателят е най-висок от 2008 г. насам.

Това е и първият търг, след като на 12 юли доходността по 10-годишните държавни ценни книжа достигна 14-годишен максимум от 6,02% годишно.

Търсенето днес надхвърли предлагането почти два пъти, докато при предходния търг коефициентът търсене-предлагане бе 1,28:1.

Освен това от италианското министерство на финансите реализираха 15-годишни ДЦК на стойност 1,72 млрд. евро с доходност от 5,9% годишно.

Във вторник Италия проведе търг за реализиране на едногодишни съкровищни бонове, като тогава набра 6,75 млрд. евро, а доходността по ценните книжа се повиши значително спрямо предходния търг за книжа с аналогичен срок.

Днес се очаква италианският сенат да гласува 4-годишен план за намаляване на бюджетните разходи на стойност 40 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още