IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АВС: Шест испански банки не са издържали стрес тестовете

Испанският вестник разкрива информацията преди резултатите на най-големите 91 европейски банки да бъдат изнесени официално в петък

16:14 | 12.07.11 г.
АВС: Шест испански банки не са издържали стрес тестовете

Шест испански банки не са издържали стрес тестовете, проведени от Европейския банков регулатор (European Banking Authority – EBA), включително пет спестовни каси и една банка със среден размер на пазарната си капитализация, е съобщил местният вестник АВС, като се позовава на неназовани източници, предаде Ройтерс.

EBA ще оповести резултатите от стрес тестовете на 91 от най-големите банки в еврозоната на 15 юли, но резултатите от тях вече би трябвало да са известни на министрите на финансите на държавите-членки, които трябваше да ги получат по време на срещата си в Брюксел, започнала вчера.

Вчера испанският министър на икономиката Елена Салгадо заяви, че някои банки не са издържали стрес тестовете, тъй като общите им резерви – парите, заделени за покриване на потенциалните загуби – не са били смятани като част от основния им капитал.

Испанските банки държаха в края на март около 27 млрд. евро като общи резерви. Нито една испанска банка не е пожелала да коментира публикацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още