IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското правителство одобри програмата за бюджетни икономии

Програмата трябва да предпази страната от дългова криза, подобна на гръцката, и да премахне бюджетния дефицит до 2014 г.

22:30 | 30.06.11 г.
 Италианското правителство одобри програмата за бюджетни икономии

Италианското правителство одобри днес програма за бюджетни икономии, която има за цел да предпази страната от дългова криза, подобна на гръцката, както и да премахне бюджетния дефицит до 2014 г., съобщи източник от правителството, цитиран от Ройтерс.

Програмата, която според изявления на италиански длъжностни лица е на стойност около 47 млрд. евро, сега трябва да бъде одобрена от парламента до 60 дни.

Според предварителната версия мерките трябва да включват орязване на бюджетите на министерствата и местните власти, както и намаляване на данъчните отстъпки за юридически и физически лица.

Все още няма подробности за окончателния вид на програмата, като скоро се очаква пресконференция на премиер Силвио Берлускони.

Бюджетът засили напрежението в дясноцентристката коалиция на Берлускони, като съюзниците на премиера от Северната лига предупредиха, че правителството е изложено на риск до гласуването на програмата в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още