IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Къде са шансовете за ръст на гръцката икономика?

Корабоплаването, транспортът, туризмът, фармацевтиката и зелените технологии са с най-големи перспективи за бързо развитие

07:50 | 01.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В последните седмици е много лесно да се критикува Гърция и начина на живот на гражданите й. Но при внимателно вглеждане всеки може да открие високия потенциал на икономиката й.

„Фундаменталната финансова система на Гърция е повредена. Но това, от друга страна означава, че може да бъде поправена”, заяви Джон Липски,  който доскоро беше изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Международния валутен фонд (МВФ). „Не е толкова трудно да бъде поправена. Въпрос е само на политическа воля”, допълни той.

Липски е убеден, че гръцката криза не е следствие на нивата на дълга, а на липса на конкурентоспособност, икономическата изолираност на страната в еврозоната и „повредена” финансова система.

И наистина, гръцката икономика не е само сирене фета и маслини. Немското издание на Financial Times показва кои браншове имат потенциал за силен ръст. 

Вижте къде икономиката на Гърция има най-силен потенциал в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
citizen_bg
преди 13 години
"...гръцката криза не е следствие на нивата на дълга, а на липса на конкурентоспособност, икономическата изолираност на страната в еврозоната и повредена финансова система. И наистина, гръцката икономика не е само сирене фета и маслини..."Има ли противоречие във водената световна икономическа и финансова политика? От една страна борба за лидерство в конкуренцията и завземане на пазари, а от друга недоволство, че второстепенните икономики не са в състояние да играят ролята си на пазари поради недостиг на пари, тъй като нямат средства понеже са по-неконкурентноспособни!?!? Следствието е затъване в спиралате на дълговете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още