IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Недвижимите имоти и суровините подкрепиха ръста на борсовите индекси в Европа

Регионалният индекс се повиши, прекъсвайки серия от четири поредни дневни отстъпления

19:35 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Недвижимите имоти и суровините подкрепиха ръста на борсовите индекси в Европа

Водещите борсови индекси в Западна Европа записаха повишения в днешната сесия, водени от ръста при суровините и някои позитивни новини от сектора на недвижимите имоти, пише MarketWatch.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 напредна с 0,3 на сто до 278,17 пункта, прекъсвайки серията си от четири последователни отстъпления.

Сред компаниите с най-голям ръст на пазарната капитализация от състава на индекса се отличи Land Securities. Акциите на дръжеството поскъпнаха с 6,4 на сто след обявения ръст на печалбата и повишените прогнози за ръст на недвижимите имоти през следващите години.

Това се отрази и на други представители на сектора, като акциите на British Land поскъпнаха с 4,7 на сто, а тези на Hammerson PLC с 3,2 на сто.

Към момента основното напрежение, което се създава на пазара, е свързано със случващото се с Гърция. Натиска към правителството за нови реформи се засилва, а заедно с това сила набират и спекулациите, че Гърция няма да преодолее проблемите си без преструктуриране на дълговете си.

В резултат на това основният индекс на борсата в Атина – ASE Composite, отстъпи с 1,4 на сто днес.

Известна стабилизация се наблюдаваше при представителите на добивния сектор, тъй като цените на петрола и някои други основни суровини се стабилизира и отново поеха нагоре. Пазарната капитализация на Royal Dutch Shell нарасна с 2,4 на сто, а тази на BP – с 1,5 на сто.

Основният индекс във Великобритания FTSE 100 напредна с 1,1 на сто до 5 923 пункта. В Париж и Франкфурт водещите индекси САС 40 и DAX добавиха съответно 0,9 на сто до 3 978 пункта и 0,7 на сто до 7 304 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още