IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джордж Осбърн: Великобритания трябва да бъде пример за Европа

Страните от периферията на еврозоната трябва да се поучат от адекватните мерки, които взима британското правителство

11:41 | 10.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Джордж Осбърн: Великобритания трябва да бъде пример за Европа

Европа би трябвало да помогне на страните, които имат финансови проблеми, но и те самите трябва да покажат, че опитват да се борят с трудностите си. Великобритания постъпва точно по този начин, категоричен е британският финансов министър Джордж Осбърн, съобщава Ройтерс.

„Разбира се, че трябва да се помага на страните с проблеми“, категорично посочи Осбърн пред журналисти днес.

Според министъра Великобритания може да бъде пример за Европа, тъй като действа точно по начина, по който е необходимо. Страната е създала адекватен план, с който да се противодейства на основните проблеми, смята той.

„Получихме международно признание и доверие. Получаваме награда за това от финансовите пазари, където доходността по нашите облигации пада“, посочи Осбърн.

Министърът посочи още, че това, което се случва на Гърция е следствие от спекулации. Вчера кредитният рейтинг на страната бе понижен, но това все още не означава, че ситуацията там се влошава, обясни Осбърн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Fiscalist
преди 13 години
Хааааааааааа -хахахахахахаа.........ха!!!! Тоя ***... вярва ли си? Е*ати гения! Успя да върне страната си в рецесия почти, дига ДДС, сичкото ISM - смазано, БВП - ужасно, инфлация... въобще - хаос! Изобщо от Торите по-слаби няма! Още Тачър 80-те почва с мизериите. Ама така е - имаха добър премиер - Гордън Браун, ама нали не е рок звезда или футболист, а икономист, не им беше достатъчно "чаровен"....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още