IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечният отчет на Societe Generale разочарова

Печалбата се понижава, влошена е и възвръщаемостта върху собствения капитал

10:43 | 05.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Тримесечният отчет на Societe Generale разочарова

Втората по големина публична банка във Франция – Societe Generale, публикува по-слаби от очакваните резултати за първото тримесечие на 2011 година.

Нетната печалба на финансовата институция за периода е 916 млн. евро, което е спад от близо 14 на сто спрямо същия период на миналата година. Като причина се изтъква понижаващият се лихвен доход, пише CNBC.

Оперативната печалба на Societe Generale се понижава с 13,1 на сто до 2,243 млрд. евро.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за нетна печалба от 1,06 млрд. евро, а при оперативната печалба се очакваха 2,49 млрд. евро.

Приходите на банката се повишават минимално, нараствайки с 0,6 на сто до 6,61 млрд. евро, при очаквания за увеличение до 6,733 млрд. евро.

При възвръщаемостта върху собствения капитал също има влошаване, като показателят е на ниво 8,8 на сто, след като за първото тримесечие на 2010 година бе 11,1 на сто.

Societe Generale има мрежа в 83 държави по света, като проблемите в Близкия Изток, Северна Африка и Кот д'Ивоар са се отразили значително на резултатите на финансовата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още