IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Позитивна сесия за борсите в Западна Европа

Силни отчети и очаквания за запазване на ниски лихви за дълго време подкрепиха индексите

19:42 | 28.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивна сесия за борсите в Западна Европа

Водещите индекси на борсите в Западна Европа записаха позитивна сесия днес, водени от силните резултати на Deutsche Bank, Bayer и Suez Environnement. За позитивните настроения допринесоха и вчерашните новини от ръководителите на Федералния резерв на САЩ, където по всичко личи, че монетарната политика ще остане либерална за дълъг период от време.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 затвори с повишение от 0,3 на сто до 283,04 пункта, подкрепен от застрахователните компании и сектора на комуналните услуги, пише MarketWatch.

Федералният резерв „даде на пазарите това, което те изкаха”, обявявайки, че лихвените проценти няма да бъдат увеличавани скоро с надеждата, че така ще се стимулира икономическия ръст на САЩ, смята Филип Гийзелс, анализатор в BNP Paribas.

Сред позитивните новини днес бяха отчетите на немските гиганти Deutsche Bank и Bayer. Акциите на банката поскъпнаха с 4,4 на сто след обявения днес 17% ръст на печалбата за първото тримесечие. Bayer обяви 8% по-добра печалба от миналата година и акциите на дружеството поскъпнаха с 2 на сто.

Отчетът на Merck също изненада приятно със 78% повишение на печалбата и акциите на дружеството добавиха 3,5 на сто днес.

Индексът на сините чипове във Франкфурт DAX се повиши с 1 на сто до 7 475,22 пункта. Във Франция, където днес акциите на Suez Environnement поскъпнаха с 4 на сто, CAC 40 добави 0,9 на сто до 4 105 пункта.

На Острова FTSE 100 остана почти без промяна при 6 070 пункта, а в Испания IBEX 35 напредна с 1,2 на сто до 10 858 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още