IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси завършиха на зелено, добри резултати за UBS и Parmalat

Индексите в Европа бяха подкрепени от Уолстрийт, който отвори на зелено, след като Ford Motor Co. и 3M Co. обявиха по-добри от очакваните резултати за първото тримесечие

19:12 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските индекси завършиха на зелено, добри резултати за UBS и Parmalat

Европейските индекси затвориха на зелено, след като преодоляха загубите от сутришните часове. Добрите резултати на UBS подкрепиха финансовия сектор, пише MarketWatch.

Stoxx 600 се повиши с 0,27% до 281 пункта. Пазарите в Европа и Великобритания останаха затворени за великденските празници в петък и понеделник.

Индексите в Европа бяха подкрепени от Уолстрийт, който отвори на зелено, след като Ford Motor Co. и 3M Co. обявиха по-добри от очакваните резултати за първото тримесечие.

Акциите на UBS AG спечелиха над 3%. Швейцарската инвестиционна банка обяви 18% спад на нетната си печалба за първото тримесечие, но потокът от капитали към банката се е възстановил до най-високото си ниво от 2007 г.

С печалба от над 10%, Parmalat IT беше най-печелившата компания от Stoxx 600, след като базираната във Франция частна компания Groupe Lactalis направи оферта за 3,375 млрд. евро в брой за 71% в италианския производител на млечни продукти.

Lactalis предложи 2,6 евро за акция – цена с 21% по-висока от средната за акциите на Parmalat IT за последните 12 месеца.

С ръст от 3% затвориха и акциите на Aegon AEG, след като финансовата група обяви, че ще продаде Transamerica Reinsurance на Scor SE.

Aegon ще получи 900 млн. долара. В същото време сделката ще освободи капитал за 500 млн. долара. Aegon обяви, че ще използва 1,1 млрд. долара от този капитал за придобиване на холандски облигации.

Доброто представяне на някои технологични компании помогнаха на британския FTSE 100, който спечели 0,85% до 6069 пункта. Акциите на производителя на чипове ARM Holdings PLC спечелиха над 3%.

Акциите на Royal Dutch Shell се повишиха поради нестихващите страхове около ситуацията в Близкия изток.

Междувременно, във Франкфурт Infineon Technologies AG спечели 3,8%, с което помогна на германския DAX 30 да се изкачи с 0,84% до 7357 пункта.

Във Франция CAC 40 се изкачи с 0.58% до 4045 пункта, подкрепен от френските автомобилопроизводители и компании обслужващи автомобилната индустрия. Сред печелившите се нареждат Peugeot SA и Renault SA. Renault се очаква да обяви резултатите си за първото тримесечие след приключването на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още