IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция отхвърля проекта за увеличение на бюджета на ЕС за 2012 година

В сряда ЕК поиска увеличение от 4,9% или 132,7 млрд. евро на средствата в европейския бюджет за 2012 г.

20:32 | 21.04.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Франция отхвърля проекта за увеличение на бюджета на ЕС за 2012 година

Френският министър по европейските въпроси Лоран Вокиез, цитиран от АФП, каза днес, че исканото от Европейската комисия увеличение на бюджета на ЕС за 2012 година "е неприемливо", защото е прекомерно в период на строги ограничения.

В сряда ЕК поиска увеличение от 4,9% или 132,7 млрд. евро на средствата в европейския бюджет за 2012 г., което е доста над равнището на инфлацията в ЕС - около 3%.

"Всички европейски страни правят бюджетни усилия на безпрецедентно равнище и е неразбираемо защо Европейската комисия не следва същата логика. В сегашното си състояние този бюджет е неприемлив", каза Вокиез в Люксембург, където пристигна, за да координира развитието на десетина трансгранични проекти между Франция и Люксембург, уточнява АФП.

Миналата година Великобритания, Франция и Германия предложиха бюджетът на ЕС да бъде замразен до 2020 г., като евентуални увеличения в него да са обвързани с инфлацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ПИЧ
преди 13 години
Сещам се и още направления за доене на България - енергийната политика - възобновяеми източници (скъпа енергия), квоти за емисии. Цялостната политика да се плаща за този дето духа, за озоновата дупка, за въглеродните емисии, за каквото се сетите. Акцизи върху всичко. Акцизи върху въздуха за всеки индивид - защото вдишва кислород, а издишва въглероден двуокис - значи да му се наложи такса на всеки жив човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
ПИЧ
преди 13 години
Европейската комисия - това са най-големите хрантутници и брократи. С огромни и незнайни за обикновения човек в ЕС привилегии, доживотна пенсия и прочие и прочие....Такава сбирщина, като *** на гърба на всички измисляща какви ли не глупости. Такива майстори на лъжата и лицемерието няма да намерите по целия свят.Дори малка България е оплетена в тези схеми и се превърна в нетен донор на европейския съюз. И още ще бъде доена чрез фондовете за покриване на задлъжнели и фалирали държави, чрез аграрната политика, чрез енергийната политика, чрез акцизната и данъчната политика и по всички направления от икономическия живот. сещам се и за "гражданската отговорност" на автомобилистите, купищата изисквания на транспортната политика и какво ли още не ........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още