IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарите на Стария континент бяха подкрепени от добри корпоративни отчети

Европейският PMI индекс се оказа над прогнозите за април, подчертавайки инерцията в икономиката

19:12 | 19.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарите на Стария континент бяха подкрепени от добри корпоративни отчети

Европейските акции се възстановиха от вчерашните загуби, подпомогнати от добри корпоративни отчети, като силният икономически фундамент се очаква да подкрепи пазара в по-дългосрочен план, предава Ройтерс.

Индексът на водещите компании на Стария континент - FTSEurofirst 300, се покачи с 0,4% до ниво от 1 116 пункта, компенсирайки част от загубените 1,7% в предната сесия след решението на S&P да понижи перспективата по кредитния рейтинг на САЩ от стабилна на негативна.

Британският FTSE 100 се повиши с 0,5% до 5 896 пункта, германският DAX прибави 0,1% до 7 035 пункта, а френският CAC 40 нарасна с 0,6% до 3 906 пункта.

Силните тримесечни отчети затвърдиха доверието в перспективите пред корпоративния сектор, като компанията за луксозни стоки Burberry и производителят SKF поскъпнаха с около 6%, след като обявиха добри резултати.

„Глобалните компании, особено производителите, ще оповестяват все по-големи печалби и парични постъпления. Съществува сериозна подкрепа за износа при настоящите нива на паунда и долара”, коментира базиран в Лондон фонд мениджър.

Европейският PMI индекс, който е широк измерител на активността в частния сектор, се оказа над прогнозите за април, подчертавайки инерцията в икономиката.

Това е знак, че икономическият фундамент може да продължи да подкрепя корпоративния растеж и фондовия пазар в средносрочен план.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още