IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ключов екип от трейдъри напусна Deutsche Bank

Основната фигура в стратегията на банката за търговия на развиващите се пазари стартира собствен хедж фонд

12:05 | 05.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ключов екип от трейдъри напусна Deutsche Bank

Ветеранът, изиграл ключовата роля за изграждане на бизнеса на немския гигант Deutsche Bank на развиващите се пазари - Кай Хайг, се оттегля от финансовата институция. Той ще създаде нова инвестиционна компания, наречена Avantium Investment Management.

Заедно със себе си специалистът, който е работил за Deutsche Bank, взима екип от седем трейдъри, съобщава Financial News. Очаква се те да стартират нов хедж фонд, който да започне операции на развиващите се пазари през четвъртото тримесечие на тази година.

От Deutsche Bank потвърждават, че Хайг е напуснал банката, но не дават повече информация. Самият Хайг също отказва коментар.

Според източници на медията Хайг е започнал да създава екипа си преди две години с идеята да използва Deutsche Bank като инкубатор, след което заедно с обучените хора да създаде собствен хедж фонд.

Очаква се новият фонд да търгува с лихвени суапове, валути и кредитни инструменти на развиващите се пазари. Офиси на инвестиционната компания ще бъдат разкрити в Лондон и Ню Йорк, като вероятно преди стартиране на дейността ще бъдат наети още хора.

Напускането на Хайг и неговия екип ще даде началото на поредния хедж фонд, насочен към операции на развиващите се пазари. Тенденцията се подсилва от новите регулации на банковата дейност, които значително ограничават възможностите на банките да инвестират средства за собствена сметка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още