IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Западна Европа записаха повишения в сряда

След доста колебания индексите в повечето пазари завършиха на зелено

19:40 | 23.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Западна Европа записаха повишения в сряда

Водещите борсови индекси в Западна Европа записаха повишения в днешната търговия. Като цяло, сесията може да се опише като доста волатилна, като на няколко пъти настроенията на пазара се сменяха рязко, пише MarketWatch.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 напредна с 0,5 на сто до 273,11 пункта днес.

„Това, което наблюдаваме на пазарите, е волатилност. Все още има несигурност заради новините, които идват от Япония, а в някои отношения – и от Северна Африка и Близкия Изток”, коментира Кристоф Риникер от Bank Julius Baer в Цюрих за медията.

Сред печелившите днес се нареди испанската компания за производство на дрехи Inditex, която е собственик на марката Zara. Акциите й поскъпнаха с над 6 на сто след силен финансов резултат за четвъртото тримесечие на 2010 година.

На Острова днес основният индекс FTSE 100 се повиши с 0,6 на сто до 5 796 пункта. Във Франция CAC 40 добави 0,54 на сто до 3 914 пункта, докато немският DAX напредна с 0,35 на сто до 6 804 пункта.

Основните индекси в Португалия и Гърция се наредиха сред губещите днес, като загубите бяха съответно 1 на сто в Лисабон и 1,4 на сто в Атина.

Акциите на гръцката банка Alpha Bank пропаднаха с почти 5 на сто, след като финансовата институция обяви сериозен спад на печалбата си за 2010 година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още