IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалните поръчки в Германия с 36% ръст през 2010 година

Силен ръст на поръчките от чужбина е в основата на повишението

16:11 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Индустриалните поръчки в Германия с 36% ръст през 2010 година

Поръчките в германската машиностроителна промишленост са се увеличили с 36 процента на годишна основа през 2010 година, тъй като търсенето от чужбина е нараснало, подпомагайки стабилното икономическо възстановяване, предаде Асошиейтед прес.

Асоциацията VDMA, която представлява националните компании от машиностроенето и промишлеността, съобщи днес, че поръчките от чужбина са се увеличили с 39 процента през 2010 година, а местните поръчки са нараснали с 29 на сто.

VDMA уточни, че машинната промишленост е увеличила продукцията си с 8,8 процента миналата година, докато прогнозите през септември бяха за растеж от 6 на сто.

Асоциацията добави, че очаква подемът да продължи, като за 2011 година прогнозира растеж на производството с около 10 процента.

Скокът на износа и възстановяването на вътрешното търсене помогнаха на германската икономика да отчете растеж от 3,6 на сто за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още