IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заможните британци смятат да харчат повече тази година

Домакинствата с общ годишен доход над 100 хил. паунда (162 хил. долара) планират да увеличат разходите си средно със 7,8% през 2011 г.

13:00 | 03.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Заможните британци смятат да харчат повече тази година

По-заможните британци планират през тази година да спестяват по-малко и да харчат повече за пътувания, придвижване до работното място и подобрения в дома си, показват резултати от проучване на компанията YouGov Plc, цитирано от Bloomberg.

Домакинствата с общ годишен доход над 100 хил. паунда (162 хил. долара) планират да увеличат разходите си средно със 7,8% през 2011 г. В същото време сумата, която смятат да спестят от доходите си, може да намалее с 10%. Планираното увеличение на разходите за транспорт и пътувания е с 65%. Най-голямо намаление на разходите е предвидено по перата грижи за домашни любимци, козметични процедури и сватби.

Домакинствата с най-големи доходи във Великобритания бяха обложени с по-високи данъци като част от плана на правителството да се справи с рекордния бюджетен дефицит.

Средно домакинствата планират да похарчат 87 380 тази година спрямо 81 060 паунда през 2010 г. Разходите за подобрения в дома може да се увеличат четири пъти, а тези за разширения на жилищата – с 45%, тъй като домакинствата предпочитат да разширят сегашния си имот, вместо да се местят в друг.

В края на миналия месец данни на Hometrack показаха, че в резултат на слабото търсене цените на жилищата са се понижили с 0,5% през декекмври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
rosybabe
преди 13 години
Ха ха ха. Аз също смята да харча повече тази година само да ми излезат числата от тото и ще се счупя да харча. Смешници са тия анализатори. Правителството трябва да направи съкращения от 40% което означава много безработни и икономии. За да харчат трябва първо да има какво да харчат. Малко коментиран факт е че Великобритания е една от най-задлъжнелите държви като дълг на глава от населението, е не колкото Ирланидия. http://***.investor.bg/news/gallery/109014/91/19.html#photo Външен дълг (като процент от БВП): 428,8%Брутен външен дълг: 9,12 трлн. долараБрутен вътрешен продукт за 2009: 2,13 трлн. долараВъншен дълг на човек от населението: 149 281 долараВече повишиха таксите в уневерситите и тази година англичаните ще усетят на истина кризата, а това е само началото за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още