IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради кризата Гърция се отказва да купува оръжие през тази година

От избухването на кризата през 2009 г. Гърция намалява бюджета си за отбрана с около 20% на година

22:10 | 28.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Заради кризата Гърция се отказва да купува оръжие през тази година

Гърция няма да сключва големи оръжейни сделки тази година независимо от продължаващите преговори с Франция и Русия, тъй като иска да спести пари, за да се пребори с кризата с дълга, заяви заместник-министърът на отбраната на страната пред Ройтерс.

От избухването на кризата през 2009 г. Гърция намалява бюджета си за отбрана с около 20% всяка година като част от усилията да намали структурните разходи и дефицита.

Военният бюджет за тази година е определен на 4,87 млрд. евро или 2,13% от БВП на страната и е намален от 2,8% от БВП през 2010 г.

Ние продължаваме преговорите с Франция и Русия, но това не означава, че ще постигнем споразумение през 2011 г., заяви заместник-министърът на отбраната Панос Беглитис.

Гърция преговаря с Франция от 2007 г. да купи фрегати ФРЕММ, които струват около 2,5 млрд. евро. Тя също води преговори с Русия за покупката на бронирани коли БМП-3.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още