IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследват за корупция четирима руски служители на ЕБВР

Засега не се съобщават имената на заподозрените, в разследването се е включил специален отдел на полицията на лондонското Сити

11:08 | 19.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Разследват за корупция четирима руски служители на ЕБВР

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) потвърди решението си за снемане на дипломатическия имунитет на четирима служители на руската дирекция на банката, заподозряни в „нарушение на кодекса на поведение на банката“, съобщи Итар-Тасс, позовавайки се на информация от банката.

Решението на банката е в резултат на искане за снемане на имунитета от страна на британското министерство на външните работи и на руските власти.

Четиримата са разследвани за корупция от полицейската служба на лондонското Сити, където е разположен и главният офис на ЕБВР.

„Полицията на лондонското Сити тясно си сътрудничи с ЕБВР в рамките на разследването по подозрения в корупция. Полицията провежда следствени действия в рамките на усилията на Великобритания в борбата с международната корупция“, коментират от лондонската полиция.

В разследването се е включил специалният отдел на полицията на лондонското Сити, специализиран в разследване на случаи на корупция зад граница. Според британските закони извършващите дейност в страната юридически и физически лица могат да бъдат привлечени към съдебна отговорност за корупция, дори ако това е извършено зад граница.

Засега нито ЕБВР, нито британската полиция съобщават имената на заподозрените в корупция руснаци. Към момента официални обвинения към служителите на ЕБВР от страна на британските власти не са предявени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още